Voorop in diergezondheid
Paard
Alleen paarden die gezond zijn, presteren optimaal. Royal GD ondersteunt paardendierenartsen bij het gezond houden van paarden onder andere via de Helpdesk Paard, de Actueel Paard, de (Actueel) Veterinair en artikelen in Tijdschrift voor Diergeneeskunde en de Hippische Ondernemer. We adviseren en werken daarbij nauw samen met dierenartsen en andere ketenpartners. GD onderscheidt zich door:
- Eén van de grootste 6veterinaire laboratoria ter wereld
- Gespecialiseerde medewerkers
- Diagnostiek (labbepalingen en secties) én advies over de aanpak
- Monitoring paard in heel Nederland
- GD Academy: trainingen en cursussen
- SEIN
Paardenhouders die vragen hebben adviseren wij eerst contact op te nemen met de eigen dierenarts. We bieden hen wel informatie over diergezondheid, zoals dierziekten en diergezondheidsmanagement, en handige links naar actuele onderwerpen zoals drinkwater, giftige planten, zoönose en wat te doen bij hittestress.
Actueel
Ons team stelt zich graag aan je voor
Ons team bestaat uit Linda van de Wollenberg, Kees van Maanen, Carlijn ter Bogt en Tara de Haan. Daarnaast hebben wij tal van collega’s binnen GD die ons op diverse terreinen ondersteunen, zoals pathologisch onderzoek, toxicologie, parasitologie en klantenservice.
Wilt je informatie over onze producten, de mogelijkheden van diagnostiek, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice: 088 20 25 500 of info@gddiergezondheid.nl.
Heb je veterinaire vragen over infectieziekten bij paarden? Neem dan op werkdagen van 15.00 tot 17.00 uur contact op met Helpdesk Paard: 088 20 25 555. Je krijgt dan direct een van onze specialisten aan de telefoon.
Hier zijn directe links naar de GD Webshop, inzendformulieren en ophaaldiensten, specifiek voor dierenartsen.
Paardenhouders die vragen hebben adviseren wij eerst contact op te nemen met de eigen dierenarts. We bieden hen wel informatie over diergezondheid, zoals dierziekten en diergezondheidsmanagement, en handige links naar actuele onderwerpen zoals drinkwater, giftige planten, zoönose en wat te doen bij hittestress. Voor vragen over de gezondheid van hun paard adviseren wij paardenhouders eerst contact op te nemen met de eigen dierenarts.
Verhaal uit de praktijk
Stalhouder Emile Tacken
Weten hoe het is gesteld met de waterkwaliteit is belangrijk. Water kan namelijk schoon lijken, maar toch verontreinigd zijn. Stalhouder Emile Tacken: “Het feit dat het water dus niet geschikt bleek voor paarden zette me wel even aan het denken. Ik wilde hier dan ook iets aan doen."
Hij liet wateronderzoek uitvoeren. Samen met Toine van Erp van GD en zijn dierenarts Maarten van Dijck ging hij aan de slag. “Meten is weten, dat mag in onze tak van sport nog wel wat meer aandacht krijgen.”