Verschijnselen van blauwtong? Vul de enquête in.

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Verschijnselen van blauwtong? Vul de enquête in.

19-7-2024: 

Blauwtong leeft weer op. Sinds begin juli neemt het aantal besmettingen met blauwtongvirus flink toe. Ten opzichte van de blauwtong uitbraak in 2023 hebben we nu in 2024 te maken met een nieuwe uitbraaksituatie. Momenteel is er nog veel onduidelijk over het ontstaan, de verspreiding en de ernst van deze blauwtonginfectie. Tevens worden er ook verschijnselen gemeld op bedrijven die tegen blauwtongvirus hebben gevaccineerd. Op dit moment probeert GD de situatie op een aantal bedrijven in kaart te brengen. Om deze nieuwe situatie beter te kunnen begrijpen, vragen wij dierhouders uit heel Nederland die verschijnselen van blauwtong bij hun schapen, runderen of geiten zien, om een enquête in te vullen. Door je ervaringen te delen help je mee inzichtelijk te krijgen wat de ernst is van de huidige infectie, hoe deze zich verhoudt tot vorig jaar en wat het mogelijke effect is geweest van vaccinatie. Jouw gegevens worden geanonimiseerd geanalyseerd. Uiteraard krijg je de resultaten teruggekoppeld na afronding van de analyses.

Heb je te maken met blauwtong, dan ben je verplicht dit te melden bij de NVWA (045 - 546 31 88). Jouw melding helpt de verspreiding van het virus in kaart te brengen. Klik hier voor de huidige stand van zaken.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Naar de enquête

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.