Webinar melkgeitenhouders: Blauwtonguitbraak 2023

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Webinar melkgeitenhouders: Blauwtonguitbraak 2023

31-5-2024: 

Op dinsdag 11 juni organiseert GD een gratis webinar voor melkgeitenhouders over de uitbraak van blauwtong in 2023 en ‘ver-van-bed-show’-ziekten bij (melk)geiten.

Dinsdag 5 september werd blauwtong voor het eerst sinds 2009 vastgesteld in Nederland. Op vier schapenbedrijven werd van een infectie met het blauwtongvirus serotype 3 vastgesteld. In de dagen na de eerste meldingen werd ook melding gemaakt van klinische verschijnselen van blauwtong bij runderen. Kort daarop werd de ziekte ook vastgesteld bij geiten.

Tijdens het webinar komen de klinische verschijnselen, sterftecijfers en resultaten van het prevalentie-onderzoek bij (melk)geiten aan de orde. Ook besteden we aandacht aan ziekten die (nog) niet in Nederland zijn aangetoond maar wel gesignaleerd zijn in Europa.

Meld je nu aan


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.