GD Group neemt het Duitse Agrobiogen over

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD Group neemt het Duitse Agrobiogen over

22-12-2022: 

Deventer, op woensdag 21 december jl. werd de handtekening gezet voor de overname van Agrobiogen GmbH, Xenogenetik Ges.mbH, Nexttec GmbH en Nexttec Inc., door GD Group. Agrobiogen en Xenogenetik zijn gespecialiseerd in moleculair genetisch onderzoek, veterinaire diagnostiek en Nexttec produceert innovatieve DNA-extractiekits. De kennis en expertise van deze bedrijven en van de circa 25 medewerkers sluit goed aan op het aanbod van de bedrijven in de groep en bij de ambitie voor verdere internationale groei. De bedrijven zijn gevestigd in Duitsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Agrobiogen GmbH werd in 1997 opgericht door dierenarts Prof. dr. Gottfried Brem. De onderneming is DIN EN ISO/IEC 17025:2018 geaccrediteerd door DAkkS en uitgegroeid tot een klantgerichte betrouwbare en flexibele partner voor dierenartsen en dierhouders. Het bedrijf is gespecialiseerd in moleculair genetisch onderzoek voor individuele landbouwhuisdieren, populaties en andere dieren. Daarnaast wordt diagnostiek uitgevoerd voor verschillende infectieziekten bij diverse diersoorten. Ook Nexttec GmbH dat innovatieve DNA-extractiekits produceert en internationaal vermarkt en een vestiging in de VS heeft wordt onderdeel van GD Group.

Oprichter van Agrobiogen dierenarts Prof. dr. Gottfried Brem over de overname: “De onderzoeksresultaten van Agrobiogen ondersteunen fokprogramma's, geven dierenartsen en dierhouders waardevolle informatie over de gezondheidstoestand en genetische kenmerken van de dieren, helpen dierziekten te bestrijden en dragen uiteindelijk bij aan het borgen van de kwaliteit van voedsel. In GD Group hebben we een partner gevonden waarmee wij onze missie en de dienstverlening aan onze klanten in de regio en internationaal kunnen voortzetten. Voor Nexttec biedt de groep nieuwe expansiemogelijkheden. ”

Het is de ambitie van GD Group om waardevol te zijn voor diergezondheid. Agrobiogen deelt deze ambitie, het bedrijf is volledig geaccrediteerd en een klantgerichte betrouwbare en flexibele partner voor dierenartsen en dierhouders in de regio. Ynte Schukken, CEO van GD Group: “De activiteiten van Agrobiogen sluiten goed aan bij de activiteiten van de groep. Het betekent daarnaast een eerste stap in de veterinaire diagnostiek in Zuid-Duitsland, een regio met veel koeien. Het wordt de tweede vestiging van GD Group in Duitsland, onze dochter Van Haeringen heeft al een vestiging in Noordrijn-Westfalen, en een eerste vestiging in Oostenrijk en de VS.”

Over GD Group

GD Group is het moederbedrijf van Royal GD, GD Labnet, Van Haeringen Group, Anymal, Het Woud en Litams. Het is de ambitie van de GD Group om waardevol te zijn voor diergezondheid, nu en in de jaren hierna. Naast landbouwhuisdieren richten de bedrijven binnen de groep zich op hobbydieren, gezelschapsdieren, paarden en worden ook humane en plantaardige monsters onderzocht. GD Group werkt aan een gezond groeiende en efficiënte organisatie. Naast uitbreiding van activiteiten in eigen land ziet GD Group ook mogelijkheden voor verdere internationale groei. Van Haeringen Group heeft dochterbedrijven in Duitsland, België en Noorwegen. GD Group realiseerde in 2021 een geconsolideerde omzet van 80 miljoen en telt circa 500 medewerkers.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.