Gallibacterium anatis: onderzoek nieuw opkomende ziektekiem

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gallibacterium anatis: onderzoek nieuw opkomende ziektekiem

11-7-2022: 

Gallibacterium anatis is een relatief nieuw opkomende kiem voor de commerciële pluimveehouderij. Het is, net als Escherichia coli en Enterococcus cecorum, een kiem die bij kippenkoppels tot de normale flora behoort. De bacterie is aanwezig in de neusholte, luchtpijp, cloaca, vagina en in het einde van het darmkanaal (rectum) van de kip. We zien het niet alleen bij commercieel pluimvee, maar ook bij siervogels, fazanten, patrijzen en reigers. Internationaal en nationaal nemen de ziekteproblemen door G. anatis toe. 

Wat betekent deze kiem voor de pluimveehouderij en is het nodig om preventieve maatregelen te nemen? Langzaamaan ontdekken we steeds meer. We vertellen u graag iets meer over het meest recente onderzoek.

Lees het artikel in Pluimvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.