Goed water, gezonde kippen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Goed water, gezonde kippen

22-6-2022: 

Goed drinkwater is een essentieel onderdeel van gezonde voeding. Voor een goede wateropname is het belangrijk dat het water smakelijk, beschikbaar en van goede kwaliteit is. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan waterkwaliteit en watervoorziening. Pluimveehouders willen graag dat hun dieren goed en voldoende water kunnen drinken. Soms is dat een puzzel, want water op de drinkplek is afhankelijk van vele factoren.

We hebben daarom de belangrijkste checkpunten in de drinkwatervoorziening op een rij gezet. Neem als uitgangpunt een watermonster op de drinkplek en loop samen met de dierenarts of voeradviseur de checkpunten op het bedrijf langs.

Checkpunten water pluimvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.