Minister Staghouwer op werkbezoek bij Royal GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Minister Staghouwer op werkbezoek bij Royal GD

25-2-2022: 

In het kader van zoönosen en dierziekten bracht Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op 14 februari een werkbezoek aan Royal GD. In de bestrijding van dierziekten, de diergezondheidsmonitoring en de zoönosestructuur werkt GD nauw samen met LNV en de sectorpartijen. De minister kreeg een rondleiding door het state-of-the-art laboratorium, waar medewerkers de verschillende onderzoeksmethoden toelichtten.

“Samenwerken zit in onze genen”, vertelt Ynte Schukken, algemeen directeur van Royal GD. “Wij kijken met veel enthousiasme terug op het bezoek van de minister, waarbij hij veel interesse in onze werkzaamheden toonde. Voor GD was het een mooie gelegenheid om onze werkzaamheden op het gebied van dierziekten en zoönosen, waar we al ruim honderd jaar mee bezig zijn, voor het voetlicht te brengen.”

Als uitvoerder van de monitoring onderzoekt, bundelt en analyseert GD signalen afkomstig van veehouders uit verschillende sectoren in de veehouderij (rund, varken, pluimvee, schaap en geit), dierenartsen, de verwerkende industrie, onderzoeksinstituten en instanties uit de volksgezondheid. Meer informatie over de diergezondheidsmonitoring

Bekijk hier de video van het bezoek

Bezoek minister Slaghouwer (1)

 

Bezoek minister Staghouwer (1)

Bezoek minister Staghouwer 3

Bezoek minister Staghouwer 4

Bezoek minister Staghouwer 5

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.