GD valt binnen 10 km-zone rond Eefde

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD valt binnen 10 km-zone rond Eefde

9-2-2022: 

Gisteren heeft Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een vervoersverbod afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Eefde waar AI is vastgesteld. GD valt binnen deze zone waar een vervoersverbod geldt voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gehouden gevogelte. 

Wat betekent dit voor het aanleveren van laboratoriummonsters en pathologisch onderzoek?

  • Insturen laboratoriummonsters naar GD is gewoon mogelijk
    Voor bedrijven buiten de 10 kilometerzones gelden geen beperkingen voor het aanleveren van laboratoriummonsters, ook van pluimvee.
    Bedrijven met vogels/pluimvee die binnen de 10 kilometerzones liggen, mogen monsters (ook van pluimvee) insturen voor onderzoek naar andere dierziekten dan hoogpathogene AI.

  • Aanmelden zoogdieren en dood pluimvee voor sectie binnen en buiten de 10 km is mogelijk
    Voor het aanmelden, aanleveren en ophalen van sectiemateriaal van zoogdieren van bedrijven buiten de 10 kilometerzone gelden geen beperkingen. Ook dood pluimvee van bedrijven binnen de 10 kilometerzones mag worden aangevoerd naar GD.

  • Aanvoer sectiemateriaal naar GD van zoogdieren afkomstig van bedrijven binnen de 10 kilometerzone die ook pluimvee houden is mogelijk
    Op voorwaarde dat dit hygiëneprotocol (pdf) gevolgd wordt, is het toegestaan om sectiemateriaal van zoogdieren afkomstig van bedrijven die zich binnen de 10 kilometerzone bevinden van het getroffen bedrijf in Eefde en ook pluimvee houden, naar GD te vervoeren voor pathologisch onderzoek.

  • Tijdelijk geen aanvoer van levend pluimvee naar GD mogelijk
    GD is in overleg met de verantwoordelijke instanties over mogelijkheden voor de aanvoer van levend pluimvee voor pathologisch onderzoek. Zodra hier duidelijkheid over is zullen we deze informatie actualiseren.

Heeft u vragen over pathologisch onderzoek? Onze collega’s van de klantenservice helpen u graag verder. Bel met 088 20 25 500 of stuur een e-mail naar info@gddiergezondheid.nl.

Voor inhoudelijke vragen over pathologie pluimvee kunt u ook direct contact opnemen met de dienstdoende sectiezaaldierenarts op 088 20 25 571.

Regeling Eefde

Kaart 10 km

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.