Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorkom klauwproblemen in het weideseizoen

15-3-2021: 

De overgang van een winterrantsoen naar een rantsoen met meer (eiwitrijk en mals) vers gras heeft invloed op de verteringssnelheid in de pens. Deze veranderingen in de pens kunnen mogelijk invloed hebben op de aanmaak van B vitaminen en de opname van macromineralen en spoorelementen uit het maagdarmkanaal. Dit kan een negatieve invloed hebben op de huid en hoornkwaliteit van de klauwen (bijv. zachter hoorn). Probeer daarom de overgang naar een ander rantsoen zoals meer vers gras zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen. Dit kan door de dieren de eerste weken ’s morgens vóór ze de weide ingaan nog een redelijke portie van het winterrantsoen aan te bieden. In alle gevallen geeft Tankmelkonderzoek Klauwen voor biotine, zink en mangaan uw het beste inzicht voor wat betreft de voorziening van de hoornvormende cellen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.