Onderzoek voor varkenshouders: wat weet jij van zoönosen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoek voor varkenshouders: wat weet jij van zoönosen?

20-6-2024: 

GD werkt samen met Avans Hogeschool (Expertisecentrum Perspectief in Gezondheid), Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV), De Varkenspraktijk, Provincie Noord Brabant, GGD en Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht aan een onderzoek naar zoönosen binnen de varkenshouderij.

Zoönosen zijn infectieziekten die tussen dieren en mensen overdraagbaar zijn. Zij kunnen onverwachts toeslaan en de gezondheid van ons allemaal beïnvloeden. Met behulp van een vragenlijst willen we bepalen aan welke kennis aangaande zoönosen nog behoefte is binnen de varkenshouderij en hoe we deze informatie kunnen delen binnen de sector. Dit doen we graag samen met jullie. Op deze manier willen we bijdragen aan een situatie waarin zoönose een bekend, vertrouwd en bespreekbaar onderwerp is binnen de varkenshouderij.

Met een vragenlijst (ongeveer 10 minuten) willen we meer inzicht krijgen in de huidige kennis van zoönosen binnen de varkenshouderij. Daarvoor is het belangrijk dat zo veel mogelijk varkenshouders deze invullen. Dit kan volledig anoniem.

Wij stellen het enorm op prijs als je via onderstaande link de vragenlijst in wilt vullen.

Naar de vragenlijst

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.