Meer mastitis? Denk óók aan de spoorelementen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer mastitis? Denk óók aan de spoorelementen

3-6-2021: 

Onder invloed van hittestress vreten koeien minder en nemen ze ook minder essentiële spoorelementen op. Spoorelementen spelen een belangrijke rol bij het goed laten functioneren van het afweer apparaat van de koe tegen infecties zoals uierontsteking en infectieuze klauwaandoeningen.

Vaak zien we vlak na een periode met hittestress méér mastitis en een toename van het tankmelkcelgetal. Ook laten de koeien de tocht slechter zien en de weinige koeien die geïnsemineerd worden in deze periode worden niet of slechter drachtig.  

Voor gezonde en vitale koeien is een optimale spoorelementen voorziening cruciaal. Hoe zorgt u dat uw koeien voldoende spoorelementen opnemen tijdens warme periode? De Mineralencheck geeft inzicht in wat uw koeien daadwerkelijk opnemen uit het rantsoen. Lees meer

 

Meer informatie over mastitis

Meer informatie over hittestress

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.