Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Terug van weggeweest: Klinische Dagen Rund op 10 en 18 juni 2024!

Waarom loont het om te investeren in werkgeluk binnen jouw dierenartspraktijk? Hoe krijgen we meer grip op streptokokken? En hoe groot is impact van voeding in de eerste levensfase op de uiteindelijke levensduur van melkvee? Dit en meer ontdek je tijdens de Klinische Dagen Rund.

De Klinische Dagen Rund worden georganiseerd door Virbac, Royal GD en ForFarmers en vinden plaats op 10 juni en 18 juni. Op een tweetal inspirerende locaties in Barneveld en Heerenveen praten enthousiaste gerenommeerde sprekers je inhoudelijk bij tijdens interactieve lezingen op het gebied van uiergezondheid, jongvee en werkgeluk in de praktijk. Naast de inhoudelijke bijdragen die aansluiten bij de toepassing in de dagelijkse praktijk, is er ook tijd om te netwerken met collega’s onder het genot van een hapje en een drankje.

14.30 uur  Ontvangst met koffie en thee
14.45 uur  Opening en introductie sprekers
15.00 uur  Actualiteiten en ontwikkelingen vanuit de beroepsgroep
15.20 uur 

De rol van streptokokken in uiergezondheid: waarom zijn ze zo hardnekkig?
door Betsie Krattley, dierenarts Uiergezondheid bij Royal GD.

Ondanks de kennis die is opgedaan door vele onderzoeken spelen streptokokken nog altijd een grote rol in het veroorzaken van uiergezondheidsproblemen. Waarom lukt het zo slecht om deze bacterie op het melkveebedrijf te beheersen? Tijdens de lezing zal ik ingaan op de eigenschappen van de verschillende streptokokken en de invloed van de verschillende subtypes. Verder zullen we ingaan op de rol van de huisvesting en melksystemen op de infectiedruk op het bedrijf. En wat is de beste therapie in de behandeling van streptokokken en hoe groot is de rol van resistentie? Na de lezing ben je op de hoogte van de laatste inzichten en kun je met de meeste recente kennis aan de slag om je melkveehouders te adviseren. 

16.20 uur 

Unlocking long-term benefits of early calf nutrition
door Leonel Leal, Team Lead Calf and Heifer Research bij Trouw Nutrition Research & Development.

Wat is de impact van voeding bij kalveren op de prestaties en levensduur van melkvee? Welke cruciale verbanden zijn er tussen melkvoeding en de groei van kalveren, gezondheid, de metabolische ontwikkeling en de lange termijn impact op het milieu? Wat gebeurt er als we de traditionele beperkingen in de melkvoeding loslaten? In deze lezing wordt dieper ingegaan op hoe voeding de ontwikkeling triggert en de eigenschappen van volwassen koeien bepaalt. Verder wordt uitgelegd waarom het omarmen van een op nutriënten gerichte opfok, in plaats van de traditionele methoden, de kalveropfok zal veranderen. Daardoor wordt de weg vrijgemaakt voor een duurzamere toekomst in de veehouderij.

17.20 uur

Dineren en netwerken

Tijdens deze pauze zullen de gastlocaties zich kort presenteren. Op 18 juni is er gelegenheid om bij Aware in de fabriek te kijken.

19.00 uur 

De werkelijke waarde van werkgeluk
door Chantal Duijn, dierenarts en coach bij bureau Raak.

Wat zijn jouw ideeën en gedachten over werkgeluk? En waardoor worden die gedachten gevoed? Werkgeluk leidt tot lager verzuim en verloop, hogere betrokkenheid en dus betere bedrijfsresultaten. Wil jij werkgeluk vergroten? Dan wordt de kans van slagen groter wanneer je werkt op drie niveaus; persoonlijk leiderschap, team en organisatiecultuur. Maar hoe? Daar gaan we het over hebben. Ervaar de waarde van werkgeluk, want werkgeluk werkt! 

20.00 uur  Afsluiting

Bevlogen sprekers

Drs. Betsie Krattley

Betsie is afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht in 2010. Daarna heeft ze 12,5 jaar gewerkt als rundveedierenarts bij de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk in Harmelen. Daar hield ze zich met name bezig met melkvee en het geven van onderwijs aan co-assistenten Diergeneeskunde. Haar expertise ligt in bedrijfsadvisering en in het bijzonder uiergezondheid. Sinds 2022 is ze rundveespecialist ECBHM.

Sinds 2022 werkt Betsie bij Royal GD in het uiergezondheidsteam. Hier adviseert ze veehouders en dierenartsen op het gebied van uiergezondheid en is ze betrokken bij diverse uiergezondheidsprojecten.

Meer over Betsie Krattley

Dr. Leonel N. Leal

Leonel Neto Leal is afgestudeerd aan de Universiteit van Trás-os-Montes e Alto Douro in Portugal. Daarna begon hij aan zijn MSc in Zoötechniek aan dezelfde universiteit. Zijn specialisatie was dierlijke productie en voeding. Voor zijn thesis onderzocht hij het effect van hoge doses melkvervangers op de groeiprestaties en algemene gezondheidsstatus van opfokkalveren bij Trouw Nutrition in Boxmeer. In 2019 promoveerde hij in diervoeding aan Wageningen University & Research.

De afgelopen 12 jaar heeft Leonel zich gericht op de functionele voeding van kalveren, en geeft hij leiding aan het LifeStart science platform binnen Trouw Nutrition R&D.

Dr. Chantal Duijn

Alle veterinaire professionals gelukkig, dus jij ook! Dat is de grote missie van Chantal Duijn en daardoor ook de missie van Bureau Raak. Het bedrijf dat Chantal in 2022 is gestart om door middel van training, coaching en advies veterinaire professionals en dierenartspraktijken te begeleiden naar meer werkgeluk en een positieve werkcultuur. 

Life long learning zit in haar DNA, want naast de diergeneeskunde bul (2014) en zeven jaar praktijkervaring, heeft ze een proefschrift op haar naam staan (2019) en mag ze zich Practitioner Coach, Positive Culture Agent en vertrouwenspersoon noemen. Hoe ze dat doet? Door hard werken met flair en een grote glimlach.

Meer over Chantal Duijn

Data & locaties

Maandag 10 juni 2024: Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld

Kalverhouderij Beekzicht is de duurzame en innovatieve proefstal van G. van Beek & Zn. In de stallen van Kalverhouderij Beekzicht komen veel innovaties in de kalverhouderij samen. Van Beek & Zn. ontwikkelt en bouwt stallen en stalinrichtingen voor kalveren. De beste manier om al deze innovaties te testen, bleek de inrichting van een eigen proefstal. Op deze bijzondere plek hebben we via de skybox zicht op de kalveren.

Dinsdag 18 juni 2024: Royal A-ware in Heerenveen

Royal A-ware is een familiebedrijf met 130 jaar ervaring in food. Met ruim 3.000 collega's maken ze dagverse zuivel, room, tapas, melkpoeder en allerlei soorten kaas. Kaas die ze op maat verwerken in stukken, plakken, blokjes, poeder of rasp voor in Nederland én de rest van de wereld. Tijdens het programma mogen we een kijkje nemen in deze fabriek.

Beide bijeenkomsten zitten vol, aanmelden is niet meer mogelijk. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.