Vogelgriep vastgesteld in Ravels (Weelde) (België): deel van beperkingszone in Nederland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vogelgriep vastgesteld in Ravels (Weelde) (België): deel van beperkingszone in Nederland

9-12-2021: 

In Ravels (Weelde) (België, provincie Antwerpen) is op 8 december bij een vermeerderingsbedrijf met 38.000 kippen hoogpathogene vogelgriep geconstateerd. Het bedrijf ligt op minder dan 10 kilometer afstand van de grens van Nederland. Daarom ligt een deel van de beperkingszone (10 kilometergebied) in Nederland. Het ministerie van LNV heeft voor dit deel van de zone een regeling gepubliceerd.

In het Nederlandse deel van de beperkingszone liggen zes vleeskuikenbedrijven en twee legpluimveebedrijven. Er liggen geen Nederlandse pluimveebedrijven in het 3 kilometer-gebied rond het Belgische bedrijf. Met de regeling heeft LNV een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in het Nederlandse deel van de beperkingszone. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Bron: AVINED

Tips en meer informatie 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.