Wat nemen uw koeien op uit gras?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wat nemen uw koeien op uit gras?

3-6-2021: 

Nu de koeien weer buiten grazen is het aandeel gras in het rantsoen hoger dan tijdens de stalperiode. Tijdens het groeiseizoen variëren de kwaliteit en smakelijkheid, maar ook de spoorelementengehaltes in het gras. Een optimale mineralenvoorziening helpt u uw koeien gezond te houden. Regelmatig inzicht krijgen in de daadwerkelijke opname van mineralen uit het rantsoen helpt u daarbij. 

Of een mineraal daadwerkelijk goed door de koe wordt opgenomen, kan worden beïnvloed door interacties met andere mineralen. Alleen kijken naar het mineralengehalte in het rantsoen vertelt dan ook niet altijd het hele verhaal. Wist u bijvoorbeeld dat molybdeen de absorptie van koper in de darmen remt, waardoor er een kopertekort kan ontstaan? Molybdeen zit voornamelijk in gras(kuilen), waarbij het molybdeengehalte sterk kan verschillen en afhankelijk is van de grondsoort, de snede en de grassoort.

Vanaf juli wordt het molybdeengehalte toegevoegd aan de mineralencheck. Zo kunt u een nóg betere inschatting maken van de koperopname van uw melkgevende koeien. Meld u vóór 30 juni aan en ontvang in juli/augustus al uw eerste tankmelkuitslag.

Meer over de Mineralencheck

mineralen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.