Geen intrekking ophokplicht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Geen intrekking ophokplicht

10-6-2021:  De deskundigengroep dierziekten heeft geconcludeerd dat het risico van introductie van HPAI H5 op pluimveebedrijven in Nederland gelijk blijft. Er blijft dus een hoog risico voor Noord-Nederland en een matig tot hoog risico in de rest van Nederland. Voor het ministerie van LNV is dit reden om de vogelgriepmaatregelen, waaronder de ophokplicht, te handhaven. Het ministerie van LNV heeft eind deze week overleg hierover met de organisaties in de pluimveesector.

De deskundigengroep meldt dat het rustiger lijkt te worden op het gebied van HPAI, maar dat HPAI H5 nog niet uit Nederland verdwenen is. Er zijn de afgelopen dagen nog enkele besmette vogels gevonden in Noord-Nederland. Het virus lijkt door het hele land nog wel aanwezig op een lager niveau dan in Groningen. De weersvoorspellingen zijn gunstig (veel zon en warmte) en tegelijkertijd is de onzekerheid over het afnemen van het virus nog groot. De deskundigen meldden dat met name jonge vogels meer kans geven op infectie en een hogere virusuitscheiding hebben. Deze aspecten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan virusverspreiding in de omgeving. De deskundigengroep beoordeelt op verzoek van het ministerie wekelijks of de risico-inschatting wijzigt. Bron: Avined, 8 juni 2021.

Website Rijksoverheid

Meer informatie over vogelgriep

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.