Jan Workamp wint Anne Veenbaas-penning 2024

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jan Workamp wint Anne Veenbaas-penning 2024

20-9-2024: 

Op 19 september 2024 heeft Jan Workamp de Anne Veenbaas-penning 2024 in ontvangst genomen. Een erkenning voor zijn rol als verbinder tussen partijen uit bedrijfsleven, overheid en maatschappij die diergezondheid als thema hebben en soms tegenover elkaar komen te staan.

Workamp kreeg de penning uit handen van Geart Benedictus, de voorzitter van het Anne Veenbaas-fonds. De uitreiking vond plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem, waar de World’s Poultry Science Association (WPSA) haar 75 jarig jubileum vierde.

Dubbel voorgedragen
Jan Workamp is zelfstandig adviseur pluimveehouderij bij AviConsult Barneveld en heeft jarenlange ervaring in het agrarisch onderwijs, pluimveebedrijfsleven, de veevoerindustrie en de diergezondheidssector. Workamp kan bogen op een enorm netwerk bij zowel bedrijven als overheden en organisaties. De zelfstandig adviseur was door zowel de vakgroep Pluimveehouderij van LTO Nederland als hoogleraar Integrale Pluimveegezondheidszorg prof. dr. Sjaak de Wit voorgedragen voor de Anne Veenbaas-penning.

‘Workamp brengt partijen bij elkaar’
De voorzitter van het Anne Veenbaas-fonds, Geart Benedictus, noemde Workamp bij de overhandiging van de penning “zeer betrokken bij diergezondheid en een echte teamplayer”. Een oplossingsgerichte verbinder, die doorbijt. Iemand die anderen mee kan nemen en hun deskundigheid in het licht zet, zodat het geheel daar beter van wordt. Benedictus: “Jan Workamp staat met beide benen in het praktijkveld en weet rekening te houden met de gevoeligheden bij alle partijen. Hij kan de verschillende mensen om tafel krijgen én houden. De rode draad in zijn werk is de zoötechniek, en dan in het bijzonder de huisvesting, het milieu en diergezondheid. Deze integrale aanpak draagt wezenlijk bij aan een goede diergezondheid.” De voorzitter voegde daaraan toe dat de Nederlandse dierhouderij (inclusief de diergezondheidszorg) grote behoefte heeft aan mensen die uiteenlopende groeperingen met verschillende belangen en uitgangspunten weer bij elkaar kunnen brengen.



Wat is de Anne Veenbaas-penning?
Het Anne Veenbaas-fonds is in het leven geroepen in 2019, het jaar waarin Royal GD haar honderdjarig bestaan vierde. De penning en bijbehorende financiële waardering van 500 euro wordt uitgereikt aan een persoon of groep die een significante bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van de diergezondheid of dierenwelzijn in Nederland. Iedereen kan voor de penning in aanmerking komen. Organisaties of individuen, groot of klein, wetenschappelijk of praktisch, regionaal of landelijk.

Meer over de Anne Veenbaas-penning

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.