Onderzoek bioveiligheidsmaatregelen bij kleinschalige en/of hobbymatige dierhouders

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoek bioveiligheidsmaatregelen bij kleinschalige en/of hobbymatige dierhouders

22-8-2024: 

Voor een onderzoek over de kennis en implementatie van bioveiligheidsmaatregelen bij kleinschalige en/of hobbymatige dierhouders, zoeken we dierenartsen die een enquête willen invullen om zo hun waardevolle inzichten over dit onderwerp te delen. 

Deze vragenlijst wordt uitgezet in vrijwel elk Europees land. De resultaten geven ons een grootschalig inzicht in enerzijds de mate van kennis en implementatie van bioveiligheidsmaatregelen in de kleinschalige houderij en anderzijds de uitdagingen op dit gebied en de verschillen en overeenkomsten tussen landen.

Achtergrond

Deze enquête maakt onderdeel uit van een COST Action op het gebied van bioveiligheid (CA BETTER) en is ethisch goedgekeurd door de Universiteit van Barcelona (no. 7134).

In deze COST Action werken meer dan 300 dierenartsen en onderzoekers vanuit 46 landen samen om bioveiligheid in de veehouderij te stimuleren. Bioveiligheid is een zeer belangrijk aspect richting de veehouderij van de toekomst. Het helpt introductie en spreiding van dierziekten te voorkomen en draagt bij aan een hogere diergezondheidstandaard. Gezonde dieren resulteren in een beter welzijn, een hogere duurzaamheid en minder antibioticagebruik. Er zijn echter nog steeds veel uitdagingen bij het correct en langduring implementeren van bioveiligheidsmaatregelen in Europa. Dit heeft deels te maken met een gebrek aan kennis over het onderwerp, aan betere communicatie over de belangrijkheid van het onderwerp. Een van de onderwerpen is om meer inzicht te krijgen in de kennis en implementatiestatus van bioveiligheid bij houders met enkele runderen, varkens, pluimvee of kleine herkauwers.

We stellen deelname aan het onderzoek zeer op prijs. De vragenlijst bestaat uit vijftien vragen en het invullen kost slechts vijf tot tien minuten. Ben je geïnteresseerd in de resultaten van de enquête dan kun je als deelnemer deze ontvangen door aan het einde van de enquête een emailadres achter te laten. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Vul nu de enquête in

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.