Online Monitor: interactief dashboard voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Online Monitor: interactief dashboard voor dierenartsen

10-11-2021: 

Sinds 2015 vult u na het maandelijkse bezoek aan de varkenshouder de Online Monitor in, om zo de varkensgezondheidsmonitor te ondersteunen. Met dit instrument houden we samen een vinger aan de pols rond de varkensgezondheid. Dit is belangrijk voor de varkenshouderij, omdat we zo signalen en trends oppikken.

Met het interactieve dashboard, vanaf nu te openen via VeeOnline, krijgt u inzicht in de gegevens die uw praktijk heeft ingevuld in de Online Monitor. Daarmee worden uw data ook bruikbaar voor uw eigen praktijkvoering.

Hoe gebruikt u het dashboard?

Het dashboard is een applicatie waarmee op verschillende niveaus de gezondheidsgegevens kunnen worden geanalyseerd en vergeleken. Namelijk op diercategorie en orgaansysteem, maar ook op UBN of dierenarts. Tevens kunt u uw eigen praktijk benchmarken ten opzichte van heel Nederland of op regionaal niveau. Van bepaalde (infectieuze) varkensziekten, zoals PRRS, griep of PED, zit een soort buienradar in het digitale dashboard, die zichtbaar maakt hoe deze infecties zich in de tijd verspreiden over Nederland. Het analyseren en bespreken van verschillen tussen collega’s binnen de praktijk kan een zinvolle toevoeging zijn voor collegiale intervisie binnen de praktijk. De Online Monitor is op deze manier niet alleen nuttig voor de sector, maar ook voor u, uw praktijk en individuele veehouders.

Het doel van de Online Monitor

Met de Online Monitor kunnen wij zicht houden op trends in de gezondheidsstatus. Het is samen met de Veekijker onderdeel van de basismonitoring. De basismonitoring ondersteunt de varkenssector, door uitbraken van besmettelijke dierziekten te detecteren en nieuwe ziektes op te sporen. Zo wordt eventuele bedrijfsschade beperkt, worden afzetposities gewaarborgd, verbetert het imago van de sector en worden uiteindelijk volksgezondheidsrisico’s beperkt. GD voert deze monitoring uit door gegevens te verzamelen van telefonische vragen en bedrijfsbezoeken (Veekijker) en van laboratoriumonderzoek, vooral van secties.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.