Cursus Interpretatie bloeduitslagen paard voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Cursus Interpretatie bloeduitslagen paard voor dierenartsen

5-10-2021:  Op donderdag 11 november 2021 in Someren en dinsdag 16 november 2021 in Emmeloord van 16.00 - 20.00 uur, organiseert GD voor dierenartsen de cursus interpretatie bloeduitslagen paard voor dierenartsen. De cursus is interactief: door middel van een online programma kan (anoniem) met een smartphone op de verschillende vragen behorende bij de cases gestemd worden. De cursus wordt inhoudelijk verzorgd door drs. Mathijs Theelen (fD) en drs. Linda van den Wollenberg (GD).

Terugblik 2019

Naast de basisinformatie rondom bloedonderzoek was de hoofdmoot van het programma ingeruimd voor het bespreken van de beoordeling van bloeduitslagen door middel van casussen. Aan de hand van een aantal uitgebreide casussen werd een stuk theorie besproken, denk aan een casus van een patiënt met een afwijkend eiwitgehalte en electroforese of abnormale leverwaardes die als kapstok dienden om een overzicht te geven welke informatie je uit dit stuk bloedonderzoek kan halen. Gevolgd door een aantal kortere ‘losse’ casussen die qua uitkomst alle kanten op konden gaan. Tijdens de presentaties werd de groep regelmatig uitgedaagd om de discussie aan te gaan. De groep vulde antwoorden op verschillende vragen over de casussen in via een app. De antwoorden werden vervolgens anoniem getoond op het centrale scherm en besproken met de groep. Dit interactieve deel werd zeer goed ontvangen; er ontstonden levendige discussies en de theorie werd zo direct en heel praktijkgericht besproken. Al met al een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar! Lees hier de terugblik op de vorige cursus.

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.